Ozdoba

Najważniejsze i wyjątkowe

w życiu wydarzenia wymagają wyjątkowej oprawy.

W Restauracji ,,Wieniawa” znajdą Państwo wszystko co jest niezbędne, aby wesele stało się niezapomnianym i cudownym wydarzeniem. Naszym atutem jest położenie w centrum Wrocławia przy hotelu, w którym można zakwaterować gości weselnych. Obok znajduje się parking strzeżony. Do Państwa dyspozycji oddajemy na parterze jedną dużą, klimatyzowaną salę, na której mieści się parkiet i wzdłuż niego stoły weselne a na zewnątrz ogródek letni w sezonie. Proponujemy wyśmienite menu w wielu wariantach do wyboru.

Zapewniamy profesjonalną i miłą obsługę, smaczne potrawy oraz ciepłą atmosferę.

Hotel Wieniawa we Wrocławiu
Hotel Wieniawa we Wrocławiu
Hotel Wieniawa we Wrocławiu

Hotel Wieniawa we Wrocławiu

Hotel Wieniawa we Wrocławiu

Hotel Wieniawa we Wrocławiu

Ozdoba

Na miły początek

Tradycyjne powitanie chlebem i solą oraz lampką wina musującego Sto lat dla Pary Młodej i …
…Zapraszamy na obiad

Menu na wesele

Zupa:

  • Rosół z makaronem

Mięsa ( do wyboru 3 rodzaje, 2 porcje na osobę ):

  • Kotlet drobiowy po parysku – filet z kurczaka panierowany w cieście
  • De Volaille – rolada drobiowa panierowana, zawijana z masłem
  • Cordon Blue – rolada drobiowa panierowana, zawijana z szynką i serem żółtym
  • Kotlet drobiowy z brzoskwinią w sosie beszamelowym zapiekany serem żółtym
  • Kotlet po poznańsku – schab soute z pieczarkami smażonymi z cebulką
  • Kotlet „Wieniawa” – rolada ze schabu z pieczarkami i cebulką
  • Kotlet prowansalski – schab soute z pomidorem i ziołami zapiekany serem żółtym
  • Pieczeń z karczku z sosem

Dodatki skrobiowe ( do wyboru 2 rodz.):

  • Ziemniaki
  • Kluski śląskie
  • Półksiężyce
  • Frytki

Dodatki warzywne:

  • Warzywa gotowane ( 50%)
  • Surówki ( 50%, do wyboru 2 rodz.) marchewka, biała kapusta, buraczki, kapusta pekińska

Deser:

  • Rolada lodowa z polewą i bitą śmietaną

Zimne przekąski ( 5 do wyboru ):

  • Mięsa pieczone lub wędliny wiejskie
  • Pasztet francuski w cieście lub pasztet z warzywami
  • Schab w galarecie lub galaretka drobiowa
  • Szparagi w szynce w galarecie
  • Galantyna w warzywnym auszpiku
  • Filet z ryby w sosie słodko-kwaśnym lub ryba z warzywami po grecku
  • Śledź w oleju lub po cygańsku
  • Snopki śledziowe w sosie z pory
  • Jajka w sosie tatarskim lub faszerowane
  • Ruloniki z szynki z kremem chrzanowym
  • Ruloniki z łososia z kremem szczypiorkowym
  • Tatar z łososia wędzonego z kaparami
  • Ruloniki z sera żółtego z pomidorem i ogórkiem
  • Deski serów francuskich i żółtych
  • Babeczki faszerowane musem z małży lub serkiem toska ze szczypiorkiem

Sałatki ( do wyboru 2 rodzaje)

  • tradycyjna jarzynowa
  • sałatka Caprese w pomidorach
  • żydowska
  • sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowo -jogurtowym
  • grecka
  • z kurczakiem i ananasem lub z selerem i ananasem
  • makaronowa z kokardek
  • z selera
  • z paluszków krabowych

Dodatki:

  • Pikle
  • 2 rodz. dipów do mięs
  • Pieczywo białe lub mieszane

Ciepłe dania:

I ciepłe danie, podane około godz. 20:00~21:00, do wyboru jedno z podanych:

  • Udko pieczone
  • Płonące kiełbaski na kapuście
  • Żeberka na kapuście
  • Papryka faszerowana
  • Szaszłyki drobiowe na warzywach grillowanych
  • Zupa gulaszowa
  • Żurek

II ciepłe danie, podane około godz. 22:00~23:00:

  • Szynka pieczona w winie podana uroczyście przez kucharzy na sali konsumpcyjnej

Do wyboru:

  • z kminkową kapustą duszoną z boczkiem
  • z kaszą gryczaną

III ciepłe danie, podane około godz. 0:30~1:00:

  • Barszcz czerwony z krokietem (z kapustą i grzybami lub mięsem)
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem (z kapustą i grzybami lub mięsem)

Napoje:

  • Woda mineralna n/g z lodem i cytryną l,0/os.
  • Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy) 1,0l/os.
  • Kawa, herbata – bez ograniczeń – podana na szwedzkim stole
  • Lampka wina musującego – na powitanie.

Zapewniamy:

  • Dekorację stołów
    kwiaty ( gatunek kwiatów uzależniony jest od dostępności na giełdzie), serwetki ( kolor do wyboru), świeczki, dekoracja stołu dla Pary Młodej ( bukiet, tiule- kolor do wyboru),
  • Przygotowanie i serwowanie posiłków
    (Menu oraz przybliżone godziny podawania dań według ustaleń w umowie)
  • Dodatkowo udekorowany szwedzki stół na kawę, herbatę, ciasto, owoce, wina, alkohole kolorowe
  • Przyniesione przez Państwa własne ciasta, owoce i alkohol, napoje – przechowujemy oraz przygotowujemy do podania.
  • Sprzątanie końcowe

UWAGA:

  • Jedzenie, napoje, ciasta, owoce, które zostaną z wesela mogą Państwo zapakować i zabrać lub przeznaczyć na poprawiny. Wybór i pakowanie należy do zlecającego wesele.

Pokój w hotelu dla Pary Młodej – GRATIS !!!

(Przy weselu w restauracji powyżej 65 osób pełnopłatnych)

Koszt od osoby 180zł
ilość osób: Restauracja min 60 -110 osób max 
dzieci do lat 12-stu płatne 50%

CENA OBEJMUJE:

  • Rezerwację sali od godz.16:00 do 04:00.Każda godzina dodatkowo płatna 400 zł/ godz.
  • Obsługę
  • Menu (wino musujące i chleb na powitanie, 4 posiłki ciepłe, zimne przekąski, napoje)

Na Państwa życzenie możemy przygotować dodatkowo:

Wiejski stół:

  • kiełbasa wiejska 2kg
  • salceson czarny 1kg
  • ser biały wiejski 1kg
  • salceson biały 1kg
  • kaszanka 2kg
  • szynka wiejska 2kg
  • schab pieczony 2kg
  • pieczywo
  • pasztet 2kg
  • smalec 2 rodzaje
  • ogórki kiszone

Koszt: 800zł

Łososia z rakami – podawany na szwedzkim stole
Koszt: 300 zł za sztukę

POPRAWINY (W zależności od dostępności sal w danym terminie): 200zł / h – wynajęcie sali Restauracji ( bez wyłączności ). Dodatkowo płatne: kawa, herbata, pieczywo, dodatkowo zamawiane zimne przekąski i ciepłe dania.

Z wielką przyjemnością podejmiemy się organizacji Państwa wesela, będzie nam niezmiernie miło towarzyszyć Państwu w tym szczególnym dniu, służyć radą i kilkunastoletnim doświadczeniem w tak wyjątkowej chwili.

Zapraszamy!
Małgorzata i Henryk Jukowscy

Dekoracja

Menu restauracji

Unikalna receptura szefa kuchni

Zobacz menu