Ozdoba

Chrzest i Pierwsza Komunia Święta

To niezwykłe wydarzenia, stanowią święto dla całej rodziny

Uroczystości z nimi związane są okazją do rodzinnego spotkania. Dołożymy wszelkich starań aby z naszą pomocą mogli Państwo przyjąć gości uroczyście i uraczyć pysznym jedzeniem w przystępnej cenie. Zapewnimy również dekorację stołu i miłą obsługę. Zapraszamy.

Hotel Wieniawa we Wrocławiu
Hotel Wieniawa we Wrocławiu

CHRZCINY

Jedna przystawka do wyboru:

  • Sałatka Caprese
  • Roladki z cukinii z suszonym pomidorem, serem camambert, rukolą

Zupa – proszę wybrać jedną:

  • Rosół z makaronem,
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

Mięsa – do wyboru 3 rodzaje – podawane na paterach ( 50% więcej z liczby gości ):

  • Kotlet po poznańsku – schab saute z pieczarkami i cebulą,
  • Roladki drobiowe ze szparagami w sosie porowym,
  • Kotlet po parysku – filet z indyka w cieście
  • Schab po prowansalsku
  • Kotlet de volaille

Cztery dodatki do wyboru – podawane na paterach:

  • Ziemniaki
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki pieczone w ziołach
  • Frytki
  • Bukiet surówek – 2 rodzaje
  • Świeże warzywa
  • Warzywa gotowane

Jeden deser do wyboru:

  • Sernik z bitą śmietaną
  • Lody z owocami , bitą śmietaną i polewą

Napoje:

  • Sok owocowy (pomarańcz, jabłko ) -bez ograniczeń
  • Woda mineralna n/gaz z lodem i cytryną -bez ograniczeń
  • Kawa lub herbata

Koszt od osoby : 97zł
W cenę wliczona jest uroczysta dekoracja stołu, tiule na stołach, białe pokrowce na krzesła, świeczniki, świeże kwiaty.
Istnieje możliwość zapewnienia we własnym zakresie tortu i owoców.
Prosimy nie przynosić własnych napoi i alkoholu.

KOMUNIE

Jedna przystawka do wyboru:

  • Sałatka Caprese
  • Ruloniki z szynki z kremem chrzanowym
  • Szparagi w szynce

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem lub
  • Zupa krem

Drugie danie:
MIĘSA- podawane na paterach. Ilość mięs zwiększona o 50 % z liczby uczestników.
Do wyboru 3 rodzaje mięs podawane na paterach:

  • Schab po Poznańsku z pieczarkami i z cebulką
  • Rolada z karczku z warzywami w sosie pieczeniowym
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  • Kotlet po parysku – filet z indyka w cieście
  • Cordon Blue – rolada drobiowa z serem i szynką
  • Udko pieczone
  • Wieże z drobiu w sosie pieczarkowym
  • kotlet de volaille

Dodatki – podawane na paterach:

  • Ziemniaki
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Bukiet surówek – 2 rodzaje
  • Warzywa gotowane

Deser:

  • Lody (2 gałki, owoce, bita śmietana,owoce, polewa)

Napoje:

  • Sok – do wyboru – pomarańcz , jabłko- bez ograniczeń
  • Woda mineralna – bez ograniczeń
  • Kawa lub herbata

CENA: 125zł / os

Zimne przekąski 4szt/osoba:

  • Wędliny lub mięsa pieczone 5 dkg
  • Sałatka z kurczakiem lub grecka ¼ porcji
  • Ruloniki z szynki z kremem chrzanowym 1 szt.
  • Jajka w sosie tatarskim 1 połówka
  • Rolada z łososia lub warzyw
  • Sałatka Jarzynowa 10 dkg
  • Pomidor, ogórek 10dkg
  • Pieczywo
  • Masło

CENA: 35zł / os

Ciepłe danie, do wyboru:

  • Barszcz z krokietem z kapustą i grzybami lub
  • Zupa gulaszowa

CENA: 15zł / os

Podział stolików na sali ustalany jest przed terminem komunii, gdy określona jest ostateczna ilość osób oraz godzina przyjęcia.

Rozliczenie całej należności gotówką na 2 tygodnie przed terminem komunii.

Na miesiąc przed komunią należy podać ostateczną ilość osób oraz godzinę rozpoczęcia.
Zapewniamy uroczystą dekorację stołu kwiatami ,białe okrycia krzeseł,kwiaty,świeczniki, dekorację krzesła dla dziecka.

We własnym zakresie można przynieść tort, ciasto i owoce.

Dekoracja

Menu restauracji

Unikalna receptura szefa kuchni

Zobacz menu